Mak aku Paksa Aku Masuk Sekolah Budak Pandai..Tapi Malam Orientasi tu, Geng Lelaki Kurung Aku, Apa Mereka Buat Aku Tak Maafkan !!! Sanggup Dia "KELUARKAN BENDA TU" Dan Sapu Di Belakang Aku

loading...
Mak aku Paksa Aku Masuk Sekolah Budak Pandai..Tapi Malam Orientasi tu, Geng Lelaki Kurung Aku, Apa Mereka Buat Aku Tak Maafkan !!! Sanggup Dia "KELUARKAN BENDA TU" Dan Sapu Di Belakang Aku
Dia "KELUARKAN BENDA TU" Dan Sapu Di Belakang Aku
Masuk Sekolah Budak Pandai..Geng Lelaki Kurung Aku, Apa Mereka Buat Aku Tak Maafkan !!! - BISKUTMANIS

Sekolah Budak Pandai..Geng Lelaki Kurung Aku, Apa Mereka Buat Aku Tak Maafkan !!! |Aku terpanggil nak cerita pasal compound yang supposedly safe tapi sebaliknya berlaku.
Aku dulu sekolah budak2 pandai la jugak. boarding school. yang masuk semua straight A’s. kira sekolah future leaders for the ummahhh gitu. tapi sayangnya…
Capture
Penah masa prep malam geng budak laki 12 orang circle meja aku. aku tengah belajar diligently. tunduk sambil sumbat earphones malas nak layan. dorang tarik buku2 aku, selokar pencil case aku, cuit2 tangan aku, tanya soalan merapu2. bila aku bangun nak blah, dorang halang. lastnya aku tolak je dorang dengan buku pastu blah. aku lari masuk toilet pastu nangis sorang2. depan diorang mestilah aku tak nangis.
Buku nota aku dorang conteng grafitti. ada yang dorang sapu gam kat keliling so tak boleh selak dah. kerusi aku dorang lekat chewing gum.
Pernah jugak aku kena kurung dalam kelas dengan salah sorang geng tu. berdua je. dia tengok aku atas bawah sambil sengih2. dia tutup lampu pastu kejar aku dalam gelap. engkorang rasa? aku memang jerit macam gila baling2 buku tolak kerusi sampai dia kaget and lepaskan aku.
Semua ni jadi dalam school compound!
“Kenapa kau ni sombong sangat? chill la sikit” “kau ni kan ‘flat’ gila. tak bernafsu aku tengok” “aku rasa kan nasi lemak dia ni lima posen je” “kau ni kalau berisi sikit emm.. geram aku tengok” di selang tawa yang sumpah annoying! 2 tahun aku hadap benda ni!
Aku jadi trauma dengan lelaki. belajar je pandai tapi akaiiii. benda ni jadi dalam kelas. ramai orang nampak. kenapa takda sorang pun stand up untuk backup aku?? siap ada geng gadis gedik yang rasa terancam dgn aku pasal geng2 nakal tu kononnya hot stuff. yang tak boleh blah siap ada geng alim alimah ni tuduh aku yang tarik perhatian diorang. kalau tak kenapa aku je diorang target? kenapa orang lain tak kena? gila.
Siapa tengok hana yori dango boleh bayang la watak2 yang wujud. geram pulak aku tengok cerita ni. bila rasa sendiri baru tau azabnya. nasib aku waras tak terjun bangunan.
Aku call parents aku sambil nangis. tapi aku tak cerita apa yang jadi. aku takut. masa tu aku fikir mungkin betul semua ni salah aku. parents aku ingat aku nangis sebab homesick je. diorang taktau apa yang jadi kat aku.
Sekarang aku dah final year kat uni. aku dah makin waras menilai apa yang jadi. aku cuba buang sikit2 sifat anti-lelaki. aku pesan kat adik2 lelaki aku bahawa bad boy langsung tak cool. aku pesan kat adik2 perempuan aku, it is not okay to be bullied. reach out. ask for help. aku harap kalian yang baca ni pun dapat ambil iktibar. ambil tahu & ambil langkah bila nampak kejadian buli.– anonimess via IIUM Confessions
Liability insurance is an important aspect of an insurance policy as it will help to protect the business from various losses. For example, claims could be made against personal injury or property damage caused by employees, products or services. Business crime insurance is vital to have some protection in the case of forgery, theft, fraud or robbery. Such criminal activity can have a devastating impact on a business, and such crimes (especially online fraud) have become much more prevalent in the last five years, as the majority of businesses have an online component. Cargo and transportation features should be included if the business is involved in any type of haulage of goods. This will cover against goods that are lost or damaged during transportation (whether delivering or receiving goods). Workers compensation insurance should be a key component of a business insurance policy. This will ensure that the medical needs of the employees are met, should they go through an accident or disease. It will aid them in a quicker return to work where possible, while also protecting the business from potential lawsuits from current or past employees. When comparing insurance providers and premiums in Denver, look for the reputation and experience of the insurer as well as the speed of payout. It is also important to know the speed at which the claim will be handled, as this could drag the business into financial difficulties. Comprehensive insurance for your business is vital in the current economic climate to protect the organization and employees. However, each business has very specific needs, and they can vary from one year to the next. For this reason, an annual review of the insurance coverage is highly recommended to fully cover the business assets. In this sense, an insurance agent in Denver is very useful and can save a business money in the long term.
Sumber : Berita Viral 16
loading...

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close