Hantar Kamera Cari Minyak. Tapi Terakam MAKHLUK MISTERI. Jgn TERKEJUT !!!

loading...
Sekumpulan pasukan geologist sebuah syarikat minyak di California USA terkejut apabila set kamera mereka yang diturunkan ke dalam 2km di bawah laut menemui seekor makhluk aneh. Bila rujuk pakar zoologist terkejut apabila mendapati usianya adalah............

Hantar Kamera Cari Minyak. Tapi Terakam MAKHLUK MISTERI. Jgn TERKEJUT !!! | Sekumpulan pasukan geologist sebuah syarikat minyak di California USA terkejut apabila set kamera mereka yang diturun ke dalam 2km di bawah laut menemui makhluk aneh.
Hairan dengan situasi tersebut, mereka rujuk penemuan mereka kepada pakar zoologist dan terkejut apabila memberitahu makhluk aneh tersebut adalah jerung hantu atau lebih dikenali sebagai chimera. Jerung hantu merupakan antara makhluk di dunia ni yang wujud lebih awal dari dinasour dan mempunyai sejarah kewujudan 300 juta tahun.
Ia juga sebenarnya seekor ikan buta dan selalunya didapati di bahagian selatan Bumi seperti Australia dan New Zealand tetapi aneh ia wujud di California USA. Boleh tengok video jerung hantu di bawah dan artikel dalam bahasa English di bawah. KREDIT NEWSNER.
Video Jerung Hantu Atau Chimera


loading...

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close